کاشت مو یک تکنیک ترمیم مو است که در آن جراح فولیکولها را از قسمتی از پوست سر شما برمیدارد و آنها را در قسمتهای طاسی قرار میدهد. کاشت مو برای درمان ریزش موی ژنتیکی به نام طاسی با الگوی مردانه یا طاسی الگوی زنانه مؤثرتر است. ما در کلینیک زیبایی در پاسداران، پیشرفته ترین کلینیک زیبایی تهران، برای کاشت مو زنان و مردان، از جدیدترین روش کاشت مو ایران پیروی میکنیم.
در کلینیک ما، تکنیک های کاشت مو برای زنان بسیار زیاد بوده و از روشهای کاشت مو به روش sut، کاشت مو به روش fit، کاشت مو به روش میکروگرافت، کاشت مو به روش Micro FIT، کاشت مو به روش BHT، کاشت مو به روش ترکیبی و در آخر کاشت مو به روش Super FUE استفاده میکنیم.
کاشت مو روشی نسبتاً ایمن در نظر گرفته میشود، اما هر روشی با خطراتی همراه است. عفونت و زخم های بعد از کاشت مو، یکی از عوارض احتمالی است. با این حال، این زخم های بعد از کاشت مو نسبتا نادر هستند و کمتر از ۱ درصد از افرادی را که پیوند مو دریافت میکنند، تحت تأثیر قرار میدهند. بیایید ببینیم چگونه میتوانید عفونت و زخم های سر بعد از کاشت مو تشخیص دهید و راه حل و درمان زخم بعد از کاشت مو را پیدا کنید. ما همچنین سایر عوارض احتمالی را بررسی میکنیم. پس با ما همراه باشید تا علل زخم های بعد از کاشت مو را بدانید و نحوه مقابله با آنها را متوجه شوید.
از نظر علمی، جراحی کاشت مو مانند هر زخم دیگری پس از عمل درمان میشود. روزهای ابتدایی کل سر پانسمان میشود، هفتهها آنتیبیوتیک و پیوند پانچ که از طریق قصد ثانویه بهبود مییابد. اخیراً، تمرکز بر تکنیکهای کم تهاجمی، به حداقل رساندن اسکار (از طریق بستن تریکوفیتیک و FUE) و حفظ یک محیط مرطوب (نه مرطوب یا خشک) باعث بهبود زخم های پشت سر بعد از کاشت مو در بیمار شده است. در ادامه یک مرور کلی از روند و راهنمای نقطه به نقطه برای بهینه سازی مراقبت از زخم برای بیماران پیوند مو ارائه شده است.
ترمیم و درمان زخم بعد از کاشت مو
واضح است که برای همه زخمها، تعادل رطوبت مناسب زخم برای بهبود زخم های بعد از کاشت مو ضروری است. اگر زخم خیلی مرطوب باشد، زخم خیس میشود و موجب عفونت خواهد شد. اگر خیلی خشک شود، از اپیتلیال شدن مجدد مانع می شود. زخمهای ناحیه گیرنده، FUE یا جراحی سنتی «نوار» زخمهایی با ضخامت زیاد هستند و هر دو گرانولاسیون و انقباض بخشی از روند بهبودی آنها هستند. لازم به ذکر است که برشهای تریکوفیتیک از نظر فنی زخمهایی با ضخامت جزئی هستند که اپیتلیالیزاسیون مجدد به عنوان روش اولیه التیام است.
در اینجاست که این سوال پیش میآید که به طور کلی زخم کاشت چند روز طول میکشد؟ در پاسخ این سوال میتوان گفت که دوره حاد بهبود زخم حدود ۲ هفته طول میکشد و به سه مرحله تقسیم میشود:
فاز التهابی اولین مرحله است و شامل مهاجرت ماکروفاژها و نوتروفیل ها در ۷۲ ساعت اول میباشد. فیبروبلاستها (و سایر سلولهای التهابی) توسط سلولهای آسیب دیده در ناحیه فعال میشوند. اتساع عروق اجازه میدهد تا این سلولهای التهابی اضافی در این مدت به منطقه مهاجرت کنند و فیبروبلاستها شروع به ایجاد ساختار کلاژن کنند. این بدان معناست که از لحظهای که جراح یک نوار را میگیرد یا یک فرآیند جراحی و کاشت مو به روش FUE را شروع میکند، ساعت “درمان زخم” بیمار شروع میشود.
مرحله دوم مرحله پرولیفراتیو است و برای جراح مو اکثر این مرحله خارج از مطب و خارج از کنترل مستقیم اتفاق میافتد. تعداد نوتروفیلها کاهش مییابد و فیبروبلاستها و سلولهای اپیدرمی اکثر فرآیندهای بهبود زخم از جمله تشکیل ماتریکس کلاژن و بسته شدن خود زخم را انجام میدهند. ماتریکس یک جزء ساختاری ضروری است که به بقیه سلولها (مثلاً کراتینوسیتها و سلولهای اپیتلیال) اجازه میدهد تا به جایی که نیاز دارند مهاجرت کرده و سپس تکثیر شوند. این مرحله جایی است که حفظ تعادل رطوبت کافی (و انسداد در صورت امکان) نیز ضروری است زیرا اپیتلیال شدن مجدد در زخمهای مرطوب و مسدود شده، سریعتر اتفاق میافتد. عروق مجدد نیز در این دوره رخ میدهد.
مرحله سوم و آخر بازسازی است که با فعالیت فیبروبلاست که ماتریکس کلاژن را در طول زمان دوباره کار میکند و میوفیبروبلاستهایی که انقباض زخم را ایجاد میکنند مشخص میشود. این ماتریس کلاژن بسیار جالب است که با درمانهای جدید برای تشکیل آن که در بسیاری از تخصصها محبوبیت پیدا میکند. زخمها در طول یک سال کامل منقبض میشوند و استحکام کششی نیز در این دوره افزایش مییابد. در حالی که استحکام همیشه کمتر از ۸۰ درصد پوست طبیعی است، حدود ۲۰ درصد از این قدرت نهایی در ۲ تا ۳ هفته اول پس از ایجاد زخم ایجاد میشود.
از این موارد که بگذریم به بحث در مورد اهمیت عروق مجدد واحد فولیکولی میرسیم. عروق خونی مجدد FUs به تدریج و در چند مرحله در طول هفته اول اتفاق میافتد: جذب پلاسمایی، تلقیح اولیه و تلقیح ثانویه. اساسا، پیوند مواد مغذی را از پلاسما در محل گیرنده دریافت میکند و پس از حدود ۳ روز شروع به عروقی شدن مجدد میکند و این فرآیند حدود ۷ روز کامل میشود.
اصول کلی ترمیم زخم و علل زخم های بعد از کاشت مو
زخمهایی که با چاقوی جراحی ایجاد میشوند سریعتر از زخمهایی که با دیگر وسایل ایجاد میشوند (مانند لیزر یا کوتر شیمیایی) بهبود مییابند، بنابراین اجتناب از آسیب بیش از حد بافت (مانند استفاده از گسترش بافت) باعث بهبود سریعتر میشود. هر گونه باقی مانده خارجی با وادار کردن بدن به انجام کارهای بیشتر و احتمالاً ایجاد عفونت، بهبود زخم را کند میکند. بنابراین برداشتن همه ضایعات مو و داشتن سطوح بالای مهارت برای برداشتن بخیه، نتایج را بهبود میبخشد.
حفظ از زخم و جلوگیری از عفونت آن در طول بهبودی، کلید بهبودی سریع است. روشهای مختلفی وجود دارد که میتوان برای به حداقل رساندن تنش استفاده کرد، از جمله مهمترین آنها میتوان به بخیههای زیر پوستی، اجتناب از بلند کردن و پرهیز از برشهای نوار پهن در جایی که خاصیت ارتجاعی کم دارد، اشاره کرد.
آنتی بیوتیکها بهتر از ضدعفونی کنندهها به زخم کمک میکنند تا از عفونت جلوگیری کند. ضدعفونی کنندههایی مانند H2O2 حتی میتوانند روند بهبود زخم های بعد از کاشت مو را کند کنند. از آنجایی که انسداد در بافتهای مودار همیشه امکانپذیر نیست، یک محافظ موضعی برای تشویق مجدد اپیتلیال شدن تنها موردی است که لازم است. بالا رفتن تورم نواحی زخم را کاهش میدهد و در نتیجه بهبود را سرعت میبخشد.
ترمیم جای برداشت مو
بهبود زخم در این ناحیه در بازه زمانی طولانیتری نسبت به ناحیه گیرنده رخ میدهد، زیرا ضخامت بیشتر آنها از علل زخم های بعد از کاشت مو در این منطقه است و برای بسته شدن نیاز به کلاژن سازی اضافی و اپیتلیال سازی مجدد دارند. همانطور که گفته شد، برشهایی که با چاقوی جراحی ایجاد میشوند سریعتر بهبود مییابند. علاوه بر این، اجتناب از هر روشی که باعث آسیب بافتی میشود (مثلاً کوتر یا پاکسازی زخم با محلولهای H2O2) اسکارها و زمانهای بهبود زخم را به حداقل میرساند. تکنیک گسترش بافت همچنین میتواند با کاهش آسیب به فولیکولها و در نتیجه اجتناب از مشکلاتی مانند موهای رشد کرده یا تشکیل دلمه، زمان بهبودی را کاهش دهد.
برای درمان زخم پشت سر بعد از کاشت مو، باید موارد بهداشتی خود را به طور کامل رعایت کرده و همچنین با دکتر متخصص خود در ارتباط باشید. همچنین اگر با خشکی پوست سر که یکی از علل زخم های بعد از کاشت مو است، مواجه شدید، کندن زخم های بعد از کاشت مو، راه حل مناسبی نیست. شما باید با متخصص خود در ارتباط باشید و شامپوی جدیدی برای شستشو تهیه کنید.
ترمیم منطقه گیرنده
محلهای دریافت کننده معمولاً سریعتر از ناحیه اهدا کننده بهبود مییابند. چون به دلیل اندازه کوچک برشهای ایجاد شده شدت زخم آنقدر زیاد نخواهد بود. بنابراین میتوانیم کمتر نگران بهبود زخم در این ناحیه باشیم. با این حال، این منطقهای است که باید مورد توجه جراح مو قرار گیرد، به ویژه به دلیل قابل مشاهده بودن آن بر روی سر. زخمها در ناحیه گیرنده از نظر فنی ضخامت کمی دارند، اما زمانی که طول برش روی پوست سر به کمتر از ۴ میلیمتر کاهش یابد، میتوان انتظار داشت که بهطور قابلتوجهی «بدون زخم» با حداقل التهاب بهبود یابد.
علائم زخم های بعد از کاشت مو
هنگامی که میکروبها در محل فولیکولهای مو اهدا کننده یا در محل کاشت وارد زخمهای باز شوند، عفونت میتواند رخ دهد. پوست سر شما شبکه بزرگی از رگهای خونی دارد که به سیستم ایمنی شما اجازه میدهد تا به سرعت پاتوژنها را هدف قرار دهد. عفونتهای پوست سر نادر هستند و زمانی که ایجاد میشوند، معمولاً جدی نیستند. عفونتها و زخمهای جراحی معمولاً ۳ تا ۷ روز پس از عمل رخ میدهند.
علائم زخم های بعد از کاشت مو و عفونت میتواند شامل موارد زیر باشد:
- آبسه پر از چرک
- ترشح چرک
- قرمزی یا تغییر رنگ
- ورم
- درد
- خارش
- سوزش
- خون ریزی
- گرما
مقداری خونریزی و تورم طبیعی است. اما علائمی که به جای بهتر شدن بدتر میشوند یا بیش از یک هفته باقی میمانند، نشانههایی هستند که نشان میدهند ممکن است با عفونت دست و پنجه نرم کنید. عفونت همچنین میتواند منجر به علائم و عوارضی زیر باشد.
- تب
- بیحالی
- تورم غدد لنفاوی
- سردرد
- حالت تهوع
- استفراغ
کلام آخر
در این مقاله به توضیح و بررسی علل زخم های بعد از کاشت مو پرداخیتم. عکس زخم کاشت مو در بالا آورده شده که به طور طبیعی هر جراحی و کاشت مو، زخم به همراه دارد. در نتیجه شما نباید از زخم شدن سر خود نگران باشید. علل زخم های بعد از کاشت مو نیز آورده شد که بیشتر به دلیل بریدگیهای ایجاد شده در سر است.ما در کلینیک عصر جدید، بهترین روش کاشت مو را داریم. برای اطلاع از کاشت مو زنان و مردان و همچنین کاشت ابرو و …، بهترین کاشت مو تهران یعنی عصر جدید را انتخاب کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
بدون دیدگاه