مشکلات ریزش مو این روزها در ایران بین شایعترین بیماری های زیبایی صورت طبقه بندی میشوند. از ریزش مو سر تا ریش و ابرو و…
با توجه به اینکه درمان شیمیایی این مشکلات بسیار زمانبر و البته هزینهبر است، اغلب افراد علاقهمندند تا به جای قرص و دارو به سراغ روشهای مطمئنتری مثل کاشت مو بروند.
در این مقاله جامع قصد داریم شما را با 4 روش کاشت موی سر و روش های کاشت موی بقیه اعضای صورت آشنا کنیم. بعد از مطالعه این مطلب تمامی سؤالات ذهنتان در مورد روش های کاشت مو جواب داده میشود.
انواع روش های کاشت سر
قبل از اینکه به توضیح روش های کاشت سر بپردازیم باید به این موضوع اشاره کنیم که در تمامی این راهکارها، مو به یک شکل کاشته میشود و تنها تفاوتشان در نوع برداشت گرافت (دستههای مو) از بانک مو است.
کاشت مو Fit چیست؟
در روش Fit برداشت مو از بانک به صورت تکتک (و نه جمعی) انجام میشود. برای انجام کاشت مو به روش Fit مخاطب باید صبحانه مناسبی در روز انجام فعالیت میل کند و البته از خوردن غذاهای چرب و همینطور نوشیدنیهای کافئیندار خودداری کرده باشد.
در مرحله اول، پزشک با همراهی خود فرد، نواحی اهداء کننده مو (بانک مو) و نواحی دریافت کننده را مشخص میکند. سپس با استفاده از ماژیک مخصوص بخشهای تعیین شده برای دریافت را مشخص میکند. بعد از آن واحدهای گرافت مو از بخش انتخاب شده برای اهداء جدا میشود. هر واحد گرافت بین 1 تا 4 تار مو دارد.
در نهایت و بعد از انجام فعالیتهای نگهداری مو، استراحت و آماده سازی، نوبت به کاشت سر میرسد و در آن فولیکولها بعد از تزریق داروی بی حسی به ناحیه دریافت کننده، در آن کاشت میشوند.
کاشت مو Fut چیست؟
بر خلاف روش Fit، در روش کاشت مو Fut، موها به صورت دستهای، در یک خط به عرض 2 سانتی متر و به طول 20 سانت از بخش اهداء کننده برداشت و پس از تقسیم کردن آن به گرافتهای کوچکتر، در محل دریافت کننده کاشت میشود.
برای برداشت مو در Fut نیاز به ایجاد برش و برداشت دسته جمعی گرافتها داریم. به همین دلیل برای کاهش درد از بی حسی موضعی استفاده میشود. بعد از آن هم پوست سر توسط پزشک های ماهر بخیه زده میشود. در صورتی که پزشک ماهری کار بخیه زدن را انجام دهند، جای آن روی پوست شما باقی نمیماند.
کاشت مو ترکیبی (combination) چیست؟
در کنار روش های کاشت مو Fut و Fit، روش دیگری هم به نام ترکیبی وجود دارد. همانطور که احتمالا حدس زدهاید، در این روش برای کاشت سر از هر دو راهکار گفته شده در بالا استفاده میشود. کاشت موی سر به روش ترکیبی با سرعت بیشتری انجام شده و حتی میتوان در حین یک جلسه آن بین 12 تا 15 هزار تار مو را به سر پیوند زد.
کاشت مو BHT چیست؟
کاشت مو BHT برای افرادی انجام میشود که بانک اهدا کننده مو مناسب در نواحی سر و پشت سرشان ندارند. در این حالت از بخشهای مختلف بدن، گرافتهای مو برداشت شده و روی سر کاشته میشود. از جمله نواحی که میتوان در روش BHT برای برداشت مو از آن استفاده کرد عبارتند از:
- کتف
- کمر
- اطراف سینه
- ران
البته برداشت موهای این قسمت با استفاده از ابزارهای مخصوص انجام میشود.
تا اینجا اطلاعات کاملی در مورد روش های کاشت سر به دست آوردید. در ادامه قصد داریم در مورد روش های کاشت ریش، سبیل و ابرو صحبت کنیم:
کاشت ابرو
برای کاشت ابرو هم مثل کاشت موی سر، نیاز به یک بانک مو داریم، با این تفاوت که به دلیل خاص بودن حالت موهای ابرو، بانک مو باید موهای مشابهی به این بافت داشته باشد.
در اغلب اوقات برای برداشت، از موهای اطراف گوش استفاده میکنند که بافتی نرم دارند و مشابه موهای ابرو هستند. در گذشته رایجترین روش کاشت مو ابرو هم Fut بود اما با توجه به مشکلاتی مثل باقی ماندن جای بخیه و… روش جدیدی به اسم FUE مورد استفاده قرار گرفت.
کاشت ابرو به روش FUE
بر خلاف روش FUT، در این راهکار کاشت ابرو، موها به صورت نواری برداشته نمیشوند و با دقت زیاد و در تعداد کم از بانک مو گرفته خواهند شد. این موضوع و دقت بالا در کاشت، باعث میشود تا جای زخم و بخیه و… در نواحی ابرو و بانک دریافت مو ایجاد نشود. همینطور موهای کاشته شده در ابرو، با شباهت بیشتری نسبت به موی ابروی واقعی فرد رشد میکنند.
در ضمن موهای کاشته شده در حدود 3 ماه بعد از کاشت شروع به رشد کرده و این رشد تا 12 ماه بعد ادامه پیدا میکند.
کاشت ریش
کاشت ریش به 3 روشِ:
- FUT
- FUE
- SUT
انجام میشود. احتمالا در مورد دو روش اول با مطالعه بخشهای قبلی مقاله اطلاعاتی دارید. پس در ادامه راهکار سومی را توضیح میدهیم:
کاشت ریش به روش SUT
در اغلب اوقات از نواحی مختلف سر به عنوان بانک اهدا کننده مو برای ریش استفاده میکنند. در روش SUT که به عنوان انقلابی در کاشت مو از آن یاد شده، تمامی فرِآیند برداشت از بانک مو به وسیله دستگاه مخصوص انجام میشود. که البته برداشت گرافتها با دستگاه، تلف شدن آنها را به حداقل میرساند. زمان مناسب برای انجام هرکدام از روش های کاشت ریش یا سبیل، از سن 22 سالگی به بعد است.
کلام آخر
همانطور که در ابتدای مقاله هم گفته شد، سعی کردیم این مقاله را به صورتی بنویسیم که در انتها هیچ سؤالی در مورد انواع روش های کاشت مو، از کاشت سر تا ابرو و ریش و سبیل در ذهنتان باقی نماند. با این حال اگر هنوز سؤالی دارید یا علاقه مند به دریافت مشاوره رایگان برای کاشت مو هستید، میتوانید با شمارههای پایین تماس گرفته و سؤالات تخصصیتان را با پزشک متخصص در میان بگذارید.
امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.